Pozdravljeni,

po nedeljski podelitvi nagrad najboljšim ekipam, smo uspešno zaključili tudi letošnjo izvedbo zimske lige.

Ob druženju v Central Baru je bilo skupno mnenje vseh, da je bila le ta uspešna in, da je bilo tekmovanje v dveh skupinah prava odločitev. Veseli nas, da so bile tekme od 9 – 16 mesta, ravno toliko razburljive kot tekme za prvih osem mest in da ekipam definitivno ni bilo vseeno kakšna bo končna uvrstitev.

Celo sodniki smo dobili pohvale (nisem prepričan ali je bila to posledica kakšnega piva preveč ali iskrenosti:-)).

Skupni imenovalec lige je uravnoteženost obeh skupin, kar potrjuje dejstvo, da so bili nosilci skupin tudi prve štiri ekipe v končni razvrstitvi.

Zmagovalec je zasluženo ekipa Bar Albinca, ki je v finalu pokazala predvsem strelsko učinkovitost in zbranost v ključnih trenutkih. Ključen je bil vodilni zadetek, ki je botroval bolj odprti igri drugače obrambno najboljše ekipe v ligi – Kotal, ki ni izkoristila kar nekaj svojih priložnosti, medtem, ko je ekipa Bar Albince izkoristila praktično vse ponujene.

Ambasada je v prijateljski tekmi za tretje mesto v končnici strla odpor ekipa A JE TO.

Veseli dejstvo, da je bilo prijavljenih kar nekaj “mladih” ekip, kot so Arena bar, Laganini, Polh Team, Texas, United in Otalež, med katerimi se je najboljše izkazala ekipa Polh Teama, ki ima potencial tudi za kaj več, prijetno presenečenje je ekipa Laganini, za katero lahko rečemo, da je brez “zvezdnikov” naredila največ, krasila jo je borbenost in osredotočenost na igro.

Ekipa, ki si zasluži naziv Fair Play je vsekakor AVALON, ki je pokazal nekaj dobrih iger in tudi v končnici odlično odigrala obe tekmi.

Najboljši strelec je s 16 zadetki Žiga Eržen iz ekipe Ambasada.

Po rednem delu je bilo doseženih 293 zadetkov od tega 137 v skupini A in 156 v skupini B.

Najbolj učinkovita je bila ekipa Ambasade z 38 doseženimi zadetki, najboljšo obrambo, pa je imela ekipa Kotala s samo 5-imi prejetimi zadetki.

V prilogi rezultati končnice in končna lestvica.

Veseli bomo kakršnega koli odziva tako pozitivnega, kot negativnega. Zavedamo se, da so vedno možnosti za izboljšave in veseli bi bili, če bi z nami delili vaše izkušnje kako čim bolje pripraviti zimsko ligo 2014-15. V ta namen boste prejeli posebno e-mail obvestilo.

Ravno prav je padel sneg, vsem skupaj želimo obilo snežnih užitkov in športnih uspehov ter na snidenje naslednje leto oziroma še letos.

Lep pozdrav.
UPRAVA NK IDRIJA